Trávy tančí v záhonech

Trvalkový záhon se změnil na taneční parket. Traviny jsou nyní hlavními hvězdami záhonu. Některé nesměle přešlapují na místě, jiné se doširoka rozkročily. Některá je spíše solitér, jiné se družně vlní ve skupinkách. Všechny ale společně tančí v podzimním větru. Ne nadarmo nese tato směs z dílny německých trvalkářů jméno "Tanec trav".

trvalkový záhon, traviny, ktgardens, zahrada, návrh zahrady, trvalky

Podzimní trvalkový záhon nyní připomíná impresionalistický obraz. Skvrny jemných barev a textur místy kontrastují se zbarvenými listy a suchými semeníky rostlin. Do plné krásy se rozvily modrofialové květy hvězdic. Ještě stále dokvétají trvalky jako mavuň, svíčkovec, chrastavec a pycnanthemum a s nimi se objevují poslední motýli, včely a další hmyzáci.

Traviny se představují v plné kráse. Každá má jiné přednosti, ale všechny vás rády pošimrají v dlani. Třtina chloupkatá - Calamagrostis brachytricha s jemným narůžovělým květenstvím, třtina ostrokvětá - Calamagrostis acutiflora se vzpřímeným hustým trsem světlých květenstvích a nakonec proso prutnaté - Panicum virgatum s červenými špičkami listů a řídkými latami klásků.

Vlevo Panicum virgatum, druhá zleva a vpravo Calamagrostis acutiflora, uprostřed Calamagrostis brachytricha.

Vlevo Panicum virgatum, druhá zleva a vpravo Calamagrostis acutiflora, uprostřed Calamagrostis brachytricha.